Leut Koffiebar

Bij Leut vind je het gezellige gevoel van thuis. Onze koffiebar is een gezonde plek, gevuld met heerlijk eten. We maken je bakje koffie graag zoals jij hem het liefste drinkt. In de geur van versgemalen koffie geniet jij van je plak bananenbrood of van onze beroemde Cranberry Cheesecake. We serveren eten waar je een goed gevoel van krijgt. Dit betekent huisgemaakt, vers, eerlijk en met een ruime keuze voor onze vegetarische of veganistische gast. Bovendien stoppen we onze gerechtjes vol met liefde en dat proef je terug!

Ontbijt en lunch

’s Ochtend kun je al vroeg bij ons terecht voor een gezonde start van je dag. We maken verse sappen en smoothies, gezellige ontbijtplanken om samen wakker te worden en serveren hier de lekkerste koffie bij. Niet zo’n vroege vogel? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Naast versgebakken broodjes serveren wij gezonde salades, wraps en huisgemaakte soep. Vegan, glutenvrij of ander aanpassingen? Onze medewerkers hebben een goede productkennis adviseren je graag. Alles zelfbereid en waar mogelijk biologisch!

Huisgemaakte taarten

Bij Leut maken we de meeste producten zelf, in eigen keuken. Elke dag bakken we de lekkerste taarten van alleen pure en echte ingrediënten. Eet je glutenvrij? Ook dan kun je bij ons terecht voor iets lekkers.

Verse smoothies en sappen

Verse smoothies en sappen

In de keuken van Leut maken we dagelijks de lekkerste verse sappen en smoothies. Door er een echte traktatie van te maken, kom jij onopgemerkt aan de aanbevolen vitamines en mineralen.

De beste koffie van Dutch Beans

De beste koffie van Dutch Beans

Koffie is onze passie en onze barista’s maken van elk kopje koffie iets bijzonders. Voor onze espresso en koffiespecialiteiten gebruiken wij de bonen van DutchBeans. De hoogste kwaliteit 100% arabica koffie uit Brazilië, Guatemala en CostaRica. Uiteraard direct bij de koffieboer ingekocht, zodat ook zij een eerlijke prijs krijgen.

Borreltijd

Even bijkomen van een lange eilanddag? Dan kun je bij Leut terecht voor de borrel! Proef onze bijzondere Vlielandse, Texelse of Dockumer biertjes, huisgemaakte Radler of maak een keuze van onze cocktailkaart. Meer zin in wijn? Wij hebben een keuze uit de topwijnen uit Sicilië. Natuurlijk is de borrel pas compleet met een Samen Happen Plank vol lokale lekkernijen of onze onweerstaanbare flatbread met dipjes.

Lokaal

Wij proberen veel te werken met lokale producten. Niet alleen om de CO2-uitstoot van het vervoer te verminderen, maar ook om onze lokale partners te steunen. We werken bijvoorbeeld veel met cranberry’s van het eiland in onze cranberry cheesecake of in de verse smoothies.

Vegan

Ook voor onze vegetarische of veganistische gast, maken wij met alle liefde de lekkerste gerechtjes klaar. Van ontbijt tot borrel, op elk moment van de dag kun je bij ons terecht. Onze koffietjes hebben ook vegan opties, zoals haver-, of erwtenmelk. We maken de vega(n) opties zo aantrekkelijk, dat zelfs de echte vleeseter wel eens over de streep komt.